Hans en Frans naar Santiago dag 23

27 juni 2018 - León, Spanje

Hans en Frans naar Santiago dag 23

Van Hontanas naar Reliegos 128 km.

Na dat we van onze kakelende gast heer afscheid hadden genomen en nog eerst anderhalve euro extra hebben betaald, voor een bakje koffie, terwijl een karig ontbijtje twee euro koste. Onze fietsen weer uit de oude gevangeniscel hadden gehaald zijn we weer op pad gegaan. We begonnen met een lekkere afdalingen goede temperatuur, op enkele plekken nog wat vochtige wegen van het onweer van de afgelopen nacht daar hebben wij dus buiten het donderen geen problemen mee gehad. De dag verliep vlotjes over een glooiend landschap met weinig steile klimmetjes, dus dat schoot flink op. Rond twaalven vonden we langs de kale vlakte’s eindelijk een rustig plekje om onze broodjes te eten aan de ronde tafel zaten nog drie Nederlanders die ook op weg waren. Een echtpaar uit Amsterdam en een man uit Zwolle. De fietsroute liep parallel aan wandelroute en je keek kilometers vooruit. We hebben verschillende keren aan Willem Rödel gedacht die deze route lopend aflegde. De eindeloze uitzichten waar maar geen eind aan leek te komen. Wat opvalt is dat de bermen vol staan met allerlei bloemen die we bij ons niet meer zien. Weer een dag die met een redelijke temperatuur begon en uiteindelijk toch nog opliep naar zo’n 35°, maar door de frisse wind voelde het toch goed aan en konden we lekker door fietsen. Na 128 km zagen we een mooie albergeu welke ook van binnen super lux was, vergeleken met die van de vorige nacht.

Van reisblog naar fotoboek
reisdrukker.nl