Dat laatste rit van deze tocht
22 juni 2025 - Delden, Nederland
Zondag 22 juni
Vandaag fietsten we de laatste etappe van onze reis. Rond zes uur was alles zo goed als droog, en iets na achten stapten we op de fiets. Omdat er nog geen winkels open waren, bestond ons ontbijt uit een paar reepjes en het laatste broodje uit onze voorraad.
Het was een korte rit, met eerst een stop bij het oorlogsmonument op de Markelose Berg. Dit monument herdenkt de verzetsstrijders uit Overijssel die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen.
Daarna fietsten we langs Herberg De Pot, waar we onverwachts werden toegezwaaid door de plaatselijke muziekvereniging – waarschijnlijk toevallig, maar het gaf een feestelijk tintje aan onze laatste dag. Vanaf daar sloot Pieter zich bij ons aan om samen de laatste kilometers naar huis te fietsen.
We namen nog even pauze voor een drankje en maakten bij de sluis in Delden een korte stop bij een monument dat herinnert aan de hevige gevechten die daar plaatsvonden tussen Britse en Canadese troepen en de Duitse bezetter in april 1945.
Thuis aangekomen werden we warm ontvangen door Riky Linda en haar ouders.
Terugblik
We kijken terug op een zeer geslaagde tocht: vader en zoon, twee weken samen op pad met een indrukwekkend thema dat ons beiden heeft geraakt — en waarvan we hopen dat niemand het ooit zelf hoeft mee te maken.
Bedankt aan iedereen die ons heeft gevolgd en gereageerd. We hebben niet alle berichten kunnen beantwoorden, maar ze zijn stuk voor stuk gewaardeerd!

Jullie mogen terecht trots zijn op jezelf met deze prestatie,
Bedankt ook voor alle reisverslagen en mooie foto's.